Egészségügy

A közegészségügyi intézmények gyakran támaszkodnak az ArcGIS kínálta szolgáltatásokra, amikor olyan döntéseket kell meghozni, melyek hatással vannak a lakosság egészségi állapotára. Hatékony elemző eszközeivel és integrált megoldásaival ezek az intézmények nagyobb rálátást nyernek az emberek egészségére, melynek segítéségével eredményes beavatkozásokat is megjeleníthetnek.
Az ESRI támogatja az egészségügyi munkaerő terepi adatgyűjtési és adatközlési törekvéseit, s segíti a betegfelügyeletet és betegvizsgálatokat. Az interaktív, könnyen olvasható ArcGIS térképek javítják a döntéshozók és a tömeg közötti kommunikációt.

Egy terület egészségügyi ellátásának megszervezésekor elkerülhetetlen a folyamatosan felmerülő „hol?” kérdésre megadni a választ. A lakosságról, egyes esetekről rendelkezésre álló adatok minden esetben helyhez kötött információt is jelentenek: hol történt egy konkrét eset, milyen egy terület lakosságának kor szerinti eloszlása, milyen rizikófaktort jelentő létesítmények vannak egy területen, hol érdemes ellátó központot létesíteni és így tovább. Ezen információk megfelelő elemzése és a kapott eredmények felhasználása nagyban megnöveli egy adott terület egészségügyi ellátásának hatékonyságát.

Kérdése van?  
További információ...