Telekommunikáció


Amikor az egyre bővülő termékeit a hagyományos földrajzi határokon túli piacra viszi, olyan eszközökre van szüksége, amelyekkel ezeken a dinamikus piacokon előnyre tehet szert. A térinformatika megadja az Ön számára a megfelelő eszközöket, amelyekkel leküzdheti az üzleti kihívásait és a piaci versenyben előbbre juthat.

A GIS segítségével a telekommunikációs szakemberek térbeli vonatkozású adataikat bevonhatják az elemzési és igazgatási folyamatokba telekommunikációs hálózat tervezésékor, üzemeltetésékor, a marketingben és értékesítésben, az ügyfélszolgálatban, az adatkezelésben és sok más tervezési és probléma-megoldási feladat esetén. Egy térinformatikai rendszer integrálni tudja a helyhez kötődő adatokat bármely adatbázisból a világon, hogy segítsen a döntéshozásban és a mindennapi üzleti feladatok irányításában. 

   

 

Jobb döntéshozás

A telekommunikációs cégek hálózataik kiépítéséhez piacrészesedési, hálózattervezési és mérnöki adatokat használnak fel. Hogy egy hálózatot hova telepítenek először, hatalmas hatással van a szervezetre. A földrajzi elhelyezkedés, valamint a szolgáltatási csomagok kiválasztása a két legfontosabb kérdés a telekommunikációs üzletben. Az üzletek és fogyasztók kiválasztott csoportjai és a meglévő infrastruktúra egy térbeli döntési folyamat meghatározó elemei, melynek megoldását a térinformatika egyszerűbbé és hatékonyabbá tud tenni.

Gyorsabb hálózattelepítés

Miután a stratégiai hálózattelepítési döntéseket meghozták, a hálózattelepítés során a térinformatika korszerűsíti a szervezést. A térinformatika csökkenti az osztályok közti személyes találkozók számát, mivel az érintett felek folyamatosan követhetik a hálózattelepítés állását a térinformatikai rendszer segítségével.

Versenyhelyzeti előny

A jobb döntések és gyorsabb telepítés lehetővé teszi a szervezet számára, hogy nyerjen az új telekommunikációs technológiákon. A leggyorsabb és legegyszerűbb mód a piaci részesedés növelésére, egy szolgáltatás a konkurenciától hamarabb történő bevezetése. A térinformatika pont ebben tud segíteni.

Kérdése van? 

További információ...