ArcGIS for Desktop jellemzőinek áttekintése

Térbeli elemzések

Az ArcGIS for Desktopban több mint száz eszköz áll rendelkezésre a térbeli elemzéshez, melyek lehetővé teszik, hogy adatai dinamikus információként jelenjenek meg, és emellett számos térinformatikai feladatot automatizáljon. Például:

  • Sűrűséget számolhat és távolságokat állapíthat meg
  • Fejlett statisztikai elemzési eredményeket jeleníthet meg
  • Átlapoló (overlay) és szomszédsági (proximity) elemzéseket folytathat

Adatkezelés

A megjelenítéshez és elemzéshez a több mint 70 támogatott adatformátum segítségével integrálhatja egyszerűen adatait. Kiterjedt eszközei a térbeli, táblázatos és metaadatok kezelésére lehetővé teszik, hogy:

  • Földrajzi adatok között keressen és találja meg az Önnek szükségeseket
  • Adatokat vegyen fel, tekintsen meg és kezeljen
  • Különböző geoadatbázis-sablonokat készítsen és kezeljen

Térképezés és megjelenítés

Hozzon létre kiváló minőségű térképeket a tervező szoftverek bonyolult használata nélkül! Az ArcGIS Desktoppal kihasználhatja:

  • szimbólumok gazdag könyvtárának,
  • egyszerű varázslóinak és előre definiált térképsablonjainak,
  • és a térképelemek, grafikák kiterjedt sorának lehetőségeit.

Haladó szerkesztési eszközök

Kezelje adatait minimális időbefektetéssel és automatizálja szerkesztési munkafolyamatait hatékony szerkesztőeszközökkel!

A fejlett szerkesztőeszközök és koordinátageometriai eszközök (COGO) egyszerűbbé teszik az adatmegjelenítést, -bevitelt és -karbantartást. A többfelhasználós szerkesztés segítségével geoadatbázisát ugyanazon időben egyszerre többen szerkeszthetik, és egyszerűbbé válik az adatmegosztás az iroda és a terepi munkaerő között is.

Geokódolás

Az egyszerű adatelemzéstől az üzleti szféráig, az ügyfélszolgálattól a kereskedelmi módszerekig, számos területen hasznosan a geokódolás alkalmazása.

A címadatok geokódolásával térben jelenítheti meg adatait és fedezhet fel térbeli összefüggéseket új információkhoz jutva. Ezeket az új információkat az adatok megtekintésével és az ArcGIS for Desktop elemzőeszközeinek segítségével is felismerheti.

Térképi vetületek

Vetületek hatalmas választékával az ArcGIS Desktop lehetővé teszi, hogy különböző forrásokból származó adatait közös rendszerbe integrálja.
Villámgyorsan egyesíthet adatokat, végezhet el különféle elemző műveleteket, és készíthet rendkívül pontos, profi térképeket.

Korszerű képkezelés

A Desktopban rengeteg mód áll rendelkezésre a raszterek kezelésére. Használhatja háttértérképként (alaptérképként), egyéb adatok elemzéséhez, alkalmazhatja képadatsorok jellemzőinek különböző típusaira, vagy akár alkalmazhatja az elemzés részeként.

Adatmegosztás

Az ArcGIS Online ereje és kényelme már ott van a kezében!
A (10-es verziójú és annál újabb) ArcGIS for Desktoppal teljes körűen használhatja ki az ArcGIS Online adta lehetőségeket anélkül, hogy az ArcMap interfészét elhagyná. Hívjon be alaptérképeket, keressen adatokra vagy objektumokra, és ossza meg az információt egyénileg vagy csoportokkal egy kényelmes környezetből!

Beállítások

Különböző gombok és menüsorok hozzáadásával, eltávolításával, eszközsorok rögzítésével állítsa be egyszerűen ArcGIS Desktop felhasználói felületét, vagy fejlesszen egyéni asztali GIS alkalmazásokat ArcGIS Engine-nel, amely az Esri Developer Network-ön (EDN) keresztül elérhető.

További információ a termékről itt található.