ArcGIS for Server jellemzőinek áttekintése

GIS szolgáltatások használata

Az ArcGIS for Server egy GIS szolgáltatásokat kínáló ”erőmű”, amely támogatja a vállalkozását. Központi vezérlést biztosít az összes szolgáltatásához (map, imagery, globe, geocoding service) és téradatainak kezeléshez.

Továbbá elérhetővé tesz erőteljes GIS funkcionalitásokat, mint például webes szerkesztés (web editing), hálózat-elemzés (network analysis), valamint modellezési, statisztikai és egyéb térbeli elemzési eszközök.

Megfelelés a térképek és GIS eszközök iránti keresletnek

Az ArcGIS for Server informatikai rendszerekhez hasonló architektúrája lehetővé teszi, hogy gyorsan méretezze a térinformatikai rendszerét, hogy alkalmazkodjon a változó igényekhez, valamint növelje a kapacitását és vevőkörét. Szükség szerint hozzáadhat és eltávolíthat GIS szervereket a saját infrastruktúráján belül, virtuális környezetben vagy akár a felhőben.

Valósidejű érzékelők adatainak kihasználása

Az ArcGIS for Server (a GeoEvent Processor for ArcGIS bővítménnyel együtt) integrálja a valósidejű adatokat a GIS alkalmazásaiba.
Csatlakozhat közösségi érzékelőkhöz és hírfolyamokhoz (pl. autós GPS eszközök, mobil eszközök és közösségi média kiszolgálók) ugyanakkor kivételes valósidejű szűrőket és elemzési lehetőségeket is használhat.
Egyedülálló lehetősége nyílik arra, hogy hatékonyan észlelje és reagáljon a műveleteihez szükséges legfontosabb eseményekre, helyekre és küszöbértékekre.

Térkép-központú tartalomkezelés

Az ArcGIS for Server (a Portal for ArcGIS bővítménnyel együtt) egy egyénre szabható honlap létrehozását segíti a saját számítástechnikai infrastruktúráján belül.
A Portal bővíti a térinformatikai webes szolgáltatásainak elérhetőségét; olyan front end, ami integrált térkép-megjelenítőket és térképkészítő eszközöket kínál, valamint támogatja az adatainak keresését és kutatását.

Alkalmazások megerősítése GIS lehetőségekkel

Az ArcGIS for Server-rel készített és irányított szolgáltatások összekapcsolhatók a vállalati alkalmazásaival — ezzel megadva a felhasználóknak a GIS erejét egyetlen kattintással.
A fejlesztők hozzáférhetnek a széleskörű webes térképező API-khoz és mobil eszközökre való SDK-khoz amikkel bámulatos térképező alkalmazásokat alakíthatnak ki vagy integrálhatják a térképeket és GIS lehetőségeket meglévő webes, mobil és desktop alkalmazásokba.

GIS szolgáltatások használata azonnal, programozás nélkül

A GIS szolgáltatásai olyan különféle ingyenes, konfigurálható alkalmazásokkal dolgoznak, mint például:

  • ArcGIS Viewer for Flex és ArcGIS Viewer for Silverlight
  • ArcGIS Online webalkalmazások
  • ArcGIS mobil alkalmazások iOS, Android és Windows Phone platformra

Vállalati geoadatbázisok kezelése

Létrehozhatja és kezelheti a központi térinformatikai tárhelyet olyan relációs adatbázis-kezelő rendszerekkel (RDBMS), mint

  • IBM® DB2® és IBM Informix® Dynamic Server
  • Microsoft® SQL Server®, Microsoft SQL Server Express, és Microsoft SQL Azure®
  • Netezza
  • Oracle®
  • PostgreSQL

További információ a termékről itt található.