CityEngine 3D

Az Esri legújabb, minőségi 3D tartalom előállítására alkalmas szoftvere, az Esri CityEngine már elérhető. Az új verzió újdonságaként megemlíthető a georeferált adatformátumok támogatása és a megújult kezelőfelület. A CityEngine a legjobb választás városi terek, épületek, szimulációk, játékok és filmek 3D modellezésére. A CityEngine használatával lehetővé válik 2D adatokból gyorsan és egyszerűen 3D városmodellek készítése, illetve virtuális városi terek hatékony tervezése és modellezése.

A szoftver alapvetően egy városmodellező motor, mellyel háromdimenziós tereket tudunk könnyedén megtervezni illetve megjeleníteni (valós vagy modellezett városokat, városképeket).  A segítségével készítették a Verdák 2 c. film városképeit. A szórakoztatáson túl alkalmas arra, hogy pl. építészek vagy városképtervezők, illetve a hatóságok szemléletes formában mutassák be a tervezett fejlesztéseiket, a jövőbeli városképeket. Alkalmas térinformatikai és CAD illetve Google (KML) formátumok feldolgozására is.

A CityEngine legújabb verziójával könnyebbé válik a térinformatikai adatok felhasználása városi tervezésekhez, épületek rekonstrukciós modelljéhez vagy realisztikus városmodellek készítéséhez. A szoftver támogatja a georeferált adatformátumokat is, mint pl. a Fájl Geoadatbázis vagy a KML. A kezelőfelület jelentős átalakításon ment keresztül a könnyebb és egyszerűbb használhatóság érdekében.

Újdonságok:

  •    Épületek szabály alapú modellezése
  •    Intuitív utcahálózat-szerkesztés
  •    Fejlett 3D megjelenítés
  •    Haladó adatszerkesztés

A CityEngine szoftverrel együtt két license típus is megjelent, a Basic és az Advanced. A jelenlegi előfizetők automatikusan átkerülnek valamelyik license típusba. A CityEngine Windows, Mac és Linux platformra is elérhető.

További információ a termékről itt található.