ENVI szoftverek

Az ENVI (Environment for Visualizing Images) szoftvercsomagot Digitális Távérzékelési adatok elemzéséhez és megjelenítéséhez fejlesztették ki. A legjelentősebb, IDL alapon fejlesztett, felhasználói szoftver gondoskodik a szatellit és a légi távérzékelés adatainak széleskörű elemzéséről. Hatékony, innovatív és felhasználóbarát környezetével bármilyen méretű és adattípusú kép, különféle platformokon történő megjelenítését támogatja.


 

   A megnyitott képfájl spektrális adatcsatornái együtt és külön, külön is elérhetőek az összes rendszerfunkció számára. Az ENVI tartalmaz olyan eszközöket, amelyek segítségével hiperspektrális felbontású (több száz csatornát meghaladó) képek feldolgozása sem jelent nehézséget. Olyan, az anyagra jellemző spektrális könyvtárakat tartalmaz, amelyekkel a tudomány, az ipar, a mezőgazdaság, a környezetvédelem vagy a honvédelem kérdéseire adhatók megfelelő válaszok. Az ENVI ezen felül tartalmaz térképszerkesztő, vektoros, domborzatmodellező és radar felvételek elemzésére alkalmas modulokat.  


IDL (Interactive Data Language)

Negyedik generációs interaktív, objektum orientált programozási nyelv. Intelligens adatmegjelenítő eszközöket (kép, vektor, diagram, szintvonal, adatkocka) tartalmaz a két és többdimenziós adattömbök grafikon, felszín ill. térbeli megjelenítéséhez.

Az IDL lehetővé teszi bármilyen adatformátum, virtuális beolvasását. Az adatelemzésben hasznosítja saját beépített matematikai, statisztikai, képfeldolgozó, jelfeldolgozó rutinjainak könyvtárát. Az IDL támogatja a felhasználó számára fejlesztett Grafikus Felhasználói Környezet (GUI) gyors létrehozását. Csökkenti a programfejlesztésre, fordításra, összekapcsolásra és tesztelésre fordított időt a parancssori közvetlen interpretációval. Más külső nyelveken írt programok, programkönyvtárak integrálhatók. Az IDL közvetlenül éri el a Java objektumokat. A programok megoszthatók a fejlesztői kódok láthatósága nélkül. Az IDL támogatja a legjelentősebb operációs rendszereket, mint pl., a WINDOWS, PC-UNIX, UNIX, MAC. A különböző platformok között teljes fejlesztői átjárhatóságot biztosít.

Újdonságok:

  •    Épületek szabály alapú modellezése
  •    Intuitív utcahálózat-szerkesztés
  •    Fejlett 3D megjelenítés
  •    Haladó adatszerkesztés


Az ENVI szoftverek hivatalos magyarországi disztribútora a GISDATA cégcsoport tagja - az ESRI Magyarország Kft. A termékekről bővebb információ az ENVI szoftverek forgalmazójának – az EXELIS Visual Information Solutions - oldalán található:http://www.exelisvis.com

Kérdése van? Árajánlatkérés, bővebb információ: sales@esrihu.hu