GISearch 2 térkép-alapú web keresőmotor továbbfejlesztése

A projekt bemutatása:
Az informatika szektor rohamléptékben fejlődik és a piacon azok a szervezetek tudnak teret nyerni, akik a termékeiket/szolgáltatásaikat folyamatosan fejlesztik és megújulásra képesek. A pályázat keretében megvalósuló technológiai fejlesztés célja az volt, hogy cégünk egyik előző kutatás-fejlesztési innovációs pályázatából megvalósult a GISearch térkép-alapú web keresőmotor továbbfejlesztését és nemzetközi piacra vitelének technológiai előkészítését végrehajtsuk.

A technológiai újdonságtartalom mindazokon a tulajdonságokon felül, melyeket a GISearch alaprendszer nyújt, továbbfejlesztésre kerültek jelenlegi K+F projektünk során. A termékfejlesztésünk lehetővé teszi, hogy ezen túl tematikus adatszolgáltatóként is fellépjünk, azaz automatikusan gyűjtött óriási méretű adatbázisokat értékesítsünk, melyek a földrajzi aspektussal értelmezhetővé és rendszerezhetővé válnak. Mindezek eredményeképpen egy sokak által használható stabil szolgáltatás alakítható ki világszinten a projektnek köszönhetően. A projekt során megvalósult fejlesztés tehát nem csak a meglévő piacok megtartását támogatja, de az új piacok megszerzése felé is új utakat nyitott cégünk számára.

Az ESRI Magyarország Kft. 145 746 480 forint összköltségű beruházásához 65 585 916 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson.

A termékismertető ide kattintva tölthető le.

 

A projekt alapadatai:

  • Azonosító: GOP-1.3.1-11/A-2011-0010
  • Igényelt támogatás: 65.585.916 Ft
  • A projekt költségvetése: 145.746.480 Ft

 
A projekt megvalósulásának helyszíne:
  • 7621 Pécs, Irgalmasok útja 5.
 
A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.